Wat zijn de Kosten voor het maken van een WordPress website op maat? Professioneel webdesign op maat prijs, doorlopende kosten en SEO optimalisatie kosten.

Projectomschrijving:

We zullen een professionele en responsieve website ontwikkelen die voldoet aan uw specifieke behoeften. De website zal gebruiksvriendelijk zijn en gemakkelijk te beheren en eventueel kunt u zelf de inhoud toevoegen en bijwerken.

Functionaliteiten:

 • Aanpasbaar ontwerp
 • Responsief op desktop, tablet en mobiel
 • Gebruiksvriendelijk content management systeem (CMS)
 • Contactformulier
 • Integratie van sociale media
 • Beveiligde Https-verbinding

Ontwikkelingsproces:

 • Fase 1: Inzameling van vereisten
 • Fase 2: Ontwerp en goedkeuring
 • Fase 3: Ontwikkeling van de website
 • Fase 4: Testen en debugging
 • Fase 5: Lancering van de website

Kostenraming:

Jaarlijkse kosten:

 • Domein naam: Ongeveer 20.00 per jaar
 • WordPress Hosting: vanaf 88.00 per jaar
 • Thema: vanaf 55.00 per jaar
 • Nodige plug-ins: vanaf 190.00 per jaar

Totaal jaarlijkse kosten: Ongeveer 349.00 per jaar

Maandelijkse kosten:

Website onderhoud en updates: vanaf 50.00 per maand

Totale kosten website maken:

De geschatte kosten voor het bouwen van uw website van 5 pagina’s inclusief Contactformulier en Privacy verklaring bedragen ongeveer 595.00. Deze prijs is inclusief alle hierboven genoemde functionaliteiten en ontwikkelingsfasen.

Prijsindicatie WordPress Website laten maken

WordPress Website kosten

WordPress is de meest populaire content management systeem (CMS) en een van de meest gebruikte platformen voor het bouwen van websites.

Het biedt eindeloze mogelijkheden voor bedrijven om websites te maken die aansluiten bij hun behoeften. Maar wat kost het precies om een WordPress website te laten maken?

In dit artikel zullen we u vertellen hoeveel u mag verwachten te betalen als u besluit om professionele hulp in te schakelen voor het ontwerpen van uw WordPress website, evenals tips over kosteneffectief bouwen.

We zullen ook ingaan op bepaalde variabelen die invloed kunnen hebben op de prijs waarvoor uw project wordt gefactureerd, zoals functionaliteit, ontwerpstijl en vereiste content beheerplatforms. Aan het einde van dit artikel weet je alles over wat er nodig is om je WordPress website efficiënt te laten maken.

WordPress website ontwikkeling kan een aanzienlijke investering zijn voor bedrijven en individuen die hun online aanwezigheid willen vestigen of verbeteren.

De kosten voor webdesign kunnen sterk variëren, afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de reikwijdte van het project, het vereiste niveau van maatwerk en de ervaring van de webdesigner of het bureau.

De kosten zijn als volgt te categoriseren:

 • Webhosting
 • Domeinnaam
 • Ontwerp en thema´s
 • Plug-ins/extensies
 • E-commercefuncties
 • Ontwikkel tijd

Belangrijke factoren

Een van de belangrijkste factoren die de kosten van webdesign kunnen beïnvloeden, is de reikwijdte van het project. Een basiswebsite met een paar pagina’s en eenvoudige functionaliteit kan aanzienlijk minder kosten dan een complexere site met meerdere pagina’s, aangepaste functies en integraties met andere systemen.

Een eenvoudige website met een paar pagina’s en een contactformulier kan bijvoorbeeld ongeveer € 800 kosten, terwijl een e-commerce website met veel maatwerk en integratie met betalings-gateway ongeveer € 10.000 kan kosten.

volledig op maat gemaakte Website

Een andere belangrijke factor die de kosten van webdesign kan beïnvloeden, is het vereiste niveau van maatwerk. Aangepaste ontwerpelementen, zoals unieke lay-outs, aangepaste afbeeldingen en gespecialiseerde functionaliteit, kunnen bijdragen aan de totale kosten van een web ontwerpproject.

Een website gebouwd met vooraf ontworpen sjablonen is goedkoper dan een volledig op maat gemaakte website.

ervaring en expertise

De ervaring en expertise van de webdesigner of het bureau kan ook een grote rol spelen bij het bepalen van de kosten van een web designproject. Een meer ervaren en gerenommeerde webdesigner of bureau kan hogere tarieven hanteren dan een minder ervaren ontwerper of bureau.

Met een meer ervaren en gerenommeerde ontwerper of bureau zal de kwaliteit van de website echter beter zijn en robuuster.

doorlopende kosten

Naast de kosten van het initiële ontwerp en de ontwikkeling, zijn er ook doorlopende kosten verbonden aan het onderhouden en updaten van een website. Deze kosten kunnen hostingkosten, domeinnaamregistratie en doorlopend onderhoud en updates van de inhoud en functionaliteit van de website omvatten.

Conclusie kosten WordPress Website

Concluderend kunnen de kosten van webdesign sterk variëren, afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de reikwijdte van het project, het vereiste niveau van maatwerk en de ervaring van de webdesigner of het bureau.

Het is belangrijk om rekening te houden met uw budget en doelen bij het selecteren van een webdesigner of bureau en om duidelijk met hen te communiceren om ervoor te zorgen dat u het meeste waar voor uw geld krijgt.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid en positie van een website op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s).

Het is een cruciaal aspect van elke online marketingstrategie en kan een aanzienlijke impact hebben op het succes van een bedrijf.

De kosten die gepaard gaan met SEO kunnen echter sterk variëren, afhankelijk van een aantal factoren.

SEO-campagne

Een van de belangrijkste factoren die de kosten van SEO kunnen beïnvloeden, is de reikwijdte van het project. Een eenvoudige SEO campagne kan gericht zijn op het optimaliseren van een paar belangrijke pagina’s op een website, terwijl een uitgebreidere campagne kan bestaan uit het optimaliseren van de hele site en het implementeren van doorlopende content- en link building strategieën.

De kosten variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van de website, evenals het concurrentieniveau in de branche.

niveau van maatwerk

Een andere belangrijke factor die de kosten van SEO kan beïnvloeden, is het vereiste niveau van maatwerk. Aangepaste SEO strategieën zijn afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van een bedrijf en kunnen een combinatie van on-page optimalisatie, content creatie en link building omvatten. Dit type SEO zal duurder zijn dan het gebruik van vooraf ontworpen sjablonen.

ervaring en expertise

Ook de ervaring en expertise van de SEO-professional of -bureau kan een grote rol spelen bij het bepalen van de kosten van een SEO-campagne. Een meer ervaren en gerenommeerde SEO-professional of -bureau kan hogere tarieven in rekening brengen dan een minder ervaren professional of bureau. Maar de kwaliteit van het werk zal beter zijn met meer ervaren professionals.

doorlopende kosten SEO

Naast de kosten van de initiële optimalisatie zijn er ook doorlopende kosten verbonden aan het onderhouden en verbeteren van de SEO van een website. Deze kosten kunnen lopend zoekwoordonderzoek, content creatie, link building en monitoring en analyse van de prestaties van de website omvatten.

Conclusie SEO

Concluderend kunnen de kosten van SEO sterk variëren, afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de reikwijdte van het project, het vereiste niveau van maatwerk en de ervaring van de SEO-professional of het bureau.

Het is belangrijk om rekening te houden met uw budget en doelen bij het selecteren van een SEO professional of -bureau en om duidelijk met hen te communiceren om ervoor te zorgen dat u het meeste waar voor uw geld krijgt.

Bovendien is het belangrijk op te merken dat SEO geen eenmalige activiteit is, maar een doorlopend proces, dus u moet ook voorbereid zijn op lopende kosten.

website ui design

verbeteren Website

De kosten voor het verbeteren van een WordPress Website kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke doelen en vereisten van het project. Enkele veelvoorkomende kosten die gepaard gaan met het verbeteren van een WordPress Website zijn:


Thema-aanpassing: de kosten voor het aanpassen van een WordPress thema kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en het vereiste aanpassingsniveau. Eenvoudige aanpassing van thema’s kan ongeveer € 500 kosten, terwijl complexere aanpassingen ongeveer € 5000 kunnen kosten.

Optimalisatie van de snelheid van de website: de snelheid van de website is een cruciaal aspect van de prestaties van de website en kan de gebruikerservaring enorm beïnvloeden. Het optimaliseren van een WordPress Website voor snelheid kan ongeveer € 500 – € 1000 kosten.

Hier kunt u de snelheid van uw pagina controleren: Google PageSpeed Insights

Integratie van contentmanagementsysteem (CMS): als u uw website moet integreren met andere systemen zoals CRM, ERP, betaling gateway enz. De kosten van integratie kunnen variëren van € 1000 tot € 5000, afhankelijk van de complexiteit van de integratie.

Hosting en domein: Hosting en domein zijn doorlopende kosten die u moet betalen om uw website live te laten gaan. Hosting kan ongeveer € 10 tot € 50 per maand kosten, en domeinen kunnen ongeveer € 10 tot € 25 per jaar kosten.

SEO optimalisatie: SEO optimalisatie is een continu proces en kan ongeveer € 500 – € 1000 per maand kosten.

Het is belangrijk op te merken dat dit ruwe schattingen zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke vereisten van het project. Het is altijd een goed idee om een professionele WordPress Website ontwikkelaar of -bureau te raadplegen om een nauwkeurigere schatting van de kosten te krijgen.

Content Management

onderhouden van een Website

De kosten voor het onderhouden van een website kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften en vereisten van de site. Enkele veelvoorkomende kosten die gepaard gaan met het onderhouden van een WordPress Website zijn:

Software-updates: Het up-to-date houden van de kern, het thema en de plug-ins van WordPress is belangrijk voor beveiliging en prestaties. De kosten om deze bij te werken kunnen variëren, maar kunnen rond de € 50 – € 100 per maand liggen.

Back-up en noodherstel: het is belangrijk om een back-up van uw website te maken en een noodherstelplan te hebben om uw website te beschermen tegen gegevensverlies. De kosten van back-up en noodherstel kunnen variëren, maar kunnen rond de € 50 – € 100 per jaar liggen.

Beveiliging: het waarborgen van de beveiliging van een WordPress Website is belangrijk om deze te beschermen tegen hacking en andere soorten beveiligingsinbreuken. De kosten van beveiliging kunnen variëren, maar kunnen rond de € 50 – € 100 per jaar liggen.

Optimalisatie van prestaties: het regelmatig controleren en optimaliseren van de prestaties van de website kan ervoor zorgen dat uw website op optimale snelheid en efficiëntie werkt. De kosten van prestatieoptimalisatie kunnen variëren, maar kunnen rond de € 100 – € 250 per jaar liggen.

Inhoudsupdates: Het up-to-date houden van de inhoud van de website is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze relevant en nuttig blijft voor bezoekers. De kosten van inhoudsupdates kunnen variëren, maar kunnen rond de € 100 – € 150 per maand liggen.

Het is belangrijk op te merken dat dit ruwe schattingen zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke vereisten van de website. Het is altijd een goed idee om een professionele WordPress Website ontwikkelaar of bureau te raadplegen om een nauwkeurigere schatting van de kosten te krijgen.

Maatwerk Webdesign

Wordpress Website Onderhoud

Wordpress Website Optimaliseren