WordPress Website Onderhoud

Als je een website hebt, dan is het belangrijk om deze regelmatig bij te houden. Een goed onderhouden website zorgt ervoor dat je site er altijd professioneel uitziet en blijft presteren zoals gepland. Maar wat betekent nu precies goed onderhoud?

In dit artikel gaan we dieper in op WordPress Website Onderhoud en komen we erachter waarom het noodzakelijk is voor elke websitebeheerder. We bespreken ook wat er allemaal bij komt kijken als je jouw website up to date wilt houden.

Aan het eind van dit artikel ben je verzekerd van een beter begrip over website onderhoud en kan je direct met meer vertrouwen aan de slag met jouw site!

Website onderhouden

website beheer

Onderhoud en SEO-optimalisatie van een website is belangrijk om een website up-to-date, veilig en goed werkend te houden.

Website eigenaren moeten veel bijhouden van website inhoud en ontwerp tot beveiliging en snelheid.

Het WordPress Website Onderhoud pakket kan al deze details voor u regelen, zodat u zich kunt richten op het runnen van uw bedrijf.

Bovendien kan een WordPress Website Onderhoud pakket helpen om problemen op te sporen voordat het grote problemen worden.

Waar op letten bij WordPress Website Onderhoud:

WordPress Website Onderhoud

Door uw website regelmatig te controleren en ervoor te zorgen dat alles up-to-date is, kunt u kostbare downtime en potentiële beveiligingsinbreuken voorkomen.

Geef prioriteit aan de beveiliging van uw WordPress site

Het eerste en belangrijkste voor onderhoud is het maken van een website beveiligingsplan en het uitvoeren ervan. De beveiliging van uw WordPress site zou uw nummer 1 moeten zijn omdat zelfs een spoor van malware ervoor kan zorgen dat u klanten verliest, uw site op een zwarte lijst zet of zelfs tot gegevensverlies kan leiden. De gevolgen zijn gewoon veel te groot om de veiligheid van uw site op het spel te zetten.

Maak regelmatig een back-up van uw site

Als uw website op welke manier dan ook cruciaal is voor uw bedrijf, zijn back-ups een absolute noodzaak. Site-eigenaren onderschatten vaak de noodzaak van back-ups, omdat back-ups onnodig lijken totdat ze nodig zijn. Maar in het geval dat uw website wordt gehackt en al uw gegevens verloren gaan, of uw webhost uw account opschort en uw sitegegevens verwijdert, in plaats van helemaal opnieuw te beginnen, zijn back-ups uw beste keuze.

Optimaliseer de prestaties van uw WordPress site

Een van de grootste redenen waarom bezoekers een website verlaten, is dat deze te langzaam laadt. Dankzij de vele tools en plug-ins die beschikbaar zijn voor WordPress sites, kunt u uw site optimaliseren om de prestaties te verbeteren. Dit omvat het verwijderen van ongewenste gegevens, het optimaliseren van afbeeldingen en meer.

Upgrade de WordPress versie

Het belangrijkste onderdeel van website onderhoud die u moet uitvoeren, is waarschijnlijk het upgraden van uw WordPress versie. Upgrades van WordPress versies worden regelmatig uitgebracht, ongeveer twee keer per maand, en moeten zo snel mogelijk worden geïnstalleerd. Ze bevatten meestal patches, bugfixes, verbeterde functies en andere verbeteringen. Ze dichten echter ook nieuw ontdekte beveiligingslekken, waardoor ze een onmisbaar onderdeel van uw onderhoudsroutine zijn.

Werk WordPress thema’s en plug-ins bij

Net als je WordPress kern, moeten ook de thema’s en plug-ins op je site regelmatig worden bijgewerkt. Idealiter zou u deze moeten bijwerken zodra er een update wordt uitgebracht. Ontwikkelaars van thema’s en plug-ins lossen vaak ontdekte kwetsbaarheden op door patches uit te brengen via updates. Daarom is het van cruciaal belang dat u uw site regelmatig bijwerkt.

Identificeer en verwijder spam

Spam is een reëel probleem, vooral voor sites met veel verkeer. Als u reacties op uw site toestaat, is het u misschien opgevallen dat veel daarvan spam zijn. Sommige zijn slechts willekeurige berichten die iets proberen te promoten, maar er zijn andere met links die kwaadaardig kunnen zijn en uw bezoekers kunnen misleiden om hun informatie weg te geven.

Gebroken links op uw WordPress site lijken misschien een klein probleem, maar als uw links gebroken zijn, kan dit Googlebot en andere zoekmachines hinderen bij het crawlen en indexeren van uw webpagina’s. Dit betekent dat ongeacht de hoeveelheid SEO en inhoud waar u tijd aan besteedt, uw website niet zal scoren in zoekmachines.

Controleer de SEO van uw site

SEO text

De SEO van uw site is een belangrijke factor in hoe uw potentiële klanten uw website vinden. Het is dus belangrijk om te optimaliseren voor zoekmachines.

Maar dit is niet beperkt tot het optimaliseren van nieuwe inhoud en het vergeten ervan. U moet ook uw oude inhoud bekijken, controleren op meta beschrijvingen, metatags en regels.

Controleer uw algehele SEO-omschrijvingen elk kwartaal om ervoor te zorgen dat uw proces ook in overeenstemming is met nieuwe Google-updates.

Controleer de compatibiliteit van het apparaat en de browser

We hebben al besproken waarom websiteprestaties belangrijk zijn. Een gemiddelde bezoeker is slechts bereid om 3 seconden te wachten voordat uw site is geladen en zal indruk maken. Maar soms kan uw site verbazingwekkend goed presteren in een desktopbrowser, maar helemaal niet goed laden op een mobiel apparaat. Op dezelfde manier kunnen websites verschillend presteren in verschillende browsers.

Daarom is het belangrijk om de prestaties van uw site periodiek te testen op verschillende apparaten en browsers om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring van uw site voor alle bezoekers uniform is.

Controleer de algehele UX

We hebben de behoefte aan een sterke gebruikerservaring besproken, maar je moet er op een holistische manier naar kijken. Wat ziet een klant wanneer hij uw site voor het eerst bezoekt? Waar wil je dat ze naartoe gaan als ze een bepaalde pagina bezoeken? Wat wil je dat ze van je merk vinden? Zodra u deze vragen heeft beantwoord, wordt de UX van uw website een stuk verfijnder.

Zorg ervoor dat de navigatie op uw site soepel verloopt. Er worden geen links, formulieren of opt-ins verbroken en bezoekers kunnen gemakkelijk vinden wat ze zoeken. Dit zal u helpen conversies te verhogen en uw merkimago enorm te verbeteren.

Verwijder inactieve thema’s en plug-ins

Veel mensen downloaden extra thema’s of plug-ins die ze een of twee keer gebruiken en vergeten deze extensies vervolgens op hun WordPress site. Inactieve thema’s en plug-ins lijken misschien onschuldig, maar omdat je deze extensies niet gebruikt, is de kans groot dat je ze ook niet bijwerkt. Dus als er kwetsbaarheden zijn, worden ze niet gepatcht.

Hackers maken vaak misbruik van kwetsbaarheden in inactieve thema’s en plug-ins om toegang te krijgen tot uw site. De beste manier om van deze kwetsbaarheden af te komen, is door alle extensies die u niet gebruikt te verwijderen.

Bekijk Google Analytics en Google Search Console

Google Search Console

Uw sitegegevens zijn een schat aan inzichten, die u kunnen helpen uw site beter te onderhouden. Vooral op het gebied van beveiliging moet u regelmatig uw websitestatistieken bekijken op Google Analytics en Google Search Console. Kijk ook bij: Google Search Console

Uw Google Analytics account kan u helpen grote pieken in bezoekers op uw accounts op te merken, en als het zonder enige reden uit een bepaalde regio komt, kan dit een teken zijn van een aanval. Op dezelfde manier kan het bekijken van uw Analytics u ook helpen te begrijpen met wat voor soort inhoud uw bezoekers bezig zijn, en u helpen uw aanbod te verbeteren.

Ook Google Search Console biedt vergelijkbare inzichten. Het belangrijkste is dat het tabblad Beveiligingsproblemen in de Search Console u waarschuwt als Google malware op uw site heeft gedetecteerd en u in staat stelt dit op te lossen voordat uw site op de zwarte lijst komt.

U kunt ook de zoekwoorden bekijken waarin uw doelgroep geïnteresseerd is en deze gebruiken om uw inhoud herkenbaarder en vindbaarder te maken.

Wis de prullenbak van de database

Uw WordPress database is waar al uw inhoud wordt opgeslagen. Elke post, afbeelding en opmerking op uw website wordt opgeslagen in de database. Na verloop van tijd kan deze inhoud zich ophopen in de tabellen en uw site vertragen.

Het is dus belangrijk om de prullenbak van de database van tijd tot tijd te wissen. U kunt dit handmatig doen, maar als uw site veel inhoud bevat, zal het moeilijk voor u zijn om handmatig te bepalen welke inhoud nodig is en welke moet worden verwijderd.

Ruim tijdelijke mediabestanden op

Mediabestanden verbeteren de gebruikerservaring. Of het nu gaat om een afbeelding op een bestemmingspagina, een video of audio, mediabestanden nemen veel ruimte in beslag en beïnvloeden de prestaties van de website. Maar je kunt ze niet wegdoen. De beste manier om met mediabestanden om te gaan, is door ze te optimaliseren voordat u ze uploadt en door tijdelijke mediabestanden op te ruimen die u niet meer nodig hebt.

Uw website up-to-date en veilig

Elk website onderhoudspakket bevat de nodige werkzaamheden om uw WordPress website optimaal te laten presteren. We hebben de pakketten zo samengesteld dat ze geschikt zijn voor elk bedrijf, ongeacht de grootte. Als u een aangepast plan nodig heeft, laat het ons weten!

Wat is een Website Onderhoud pakket?

Een website onderhoudspakket verzekert de levensduur van uw website door te focussen op beveiliging, optimalisatie en content updates. Elke maand voeren wij een reeks updates uit om ervoor te zorgen dat uw website optimaal presteert.

Content Management

Waarom is Website Onderhoud belangrijk?

 • Een up-to-date CMS zorgt ervoor dat uw website altijd goed werkt.
 • Back-ups zorgen ervoor dat waardevolle gegevens nooit verloren gaan.
 • Een opgeruimde, geoptimaliseerde website werkt snel en probleemloos.
 • Uw website wordt gemonitord op malware en andere gevaren die uw website en bedrijf kunnen schaden.

is Website Onderhoud ook geschikt voor mij?

In eerste instantie zijn onze pakketten voor website ondersteuning ontwikkeld voor websites en webshops die gemaakt zijn door ons. Natuurlijk doen we er alles aan om u te helpen en kunnen we uw website altijd evalueren om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

ondersteuningstaken waar we u graag mee helpen:

 • Nieuwe pagina’s aanmaken en vullen.
 • Foto’s en andere content plaatsen.
 • Webteksten of blogberichten schrijven.
 • Speciale modules toevoegen (excl. Kosten voor module).
 • Plug-ins toevoegen (excl. Kosten voor plug-in).
 • SEO-optimalisatie en webshop onderhouden.
 • Website ondersteuning bij gebruik van WordPress of E-commerce.
 • En nog veel meer!

Website niet door ons gebouwd?

We kijken dan hoe uw website is gebouwd en welke problemen er potentieel kunnen optreden. Daarna maken een back-up van uw website, voeren we updates uit en doen we website beheer, monitoring en rapportage.

We vatten samen wat moet worden aangepast en noteren verbeteringen die nodig zijn om uw website op een van onze maandelijkse onderhoudspakketten te laten aansluiten. Voor deze evaluatie brengen we eenmalig kosten in rekenen, afhankelijk van de omvang en complexiteit van uw website.

WordPress onderhoudspakket

Het onderhoud van een WordPress website bestaat helaas niet alleen uit het doen van updates. Het is ook van belang om de WordPress website te onderhouden. wij kunnen uw WordPress website kostenbesparend onderhouden met de volgende pakketten:

Kijk ook bij: website optimaliseren