• Leestijd:36 minuten gelezen
 • Laatste wijziging in bericht:07/02/2024

Maatwerk Webapplicatie Ontwikkeling Met SQL Server.

Maatwerk webapplicatie ontwikkeling met op maat gemaakte functies voor de gebruikers rekening houdend met uw bedrijfsinfrastructuur.

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is een client-serverprogramma dat bestaat uit een client-side en een server-side.

webapplicatie

Wij zijn een Professioneel Ontwikkelingsbedrijf voor webgebaseerde applicaties.

Tien jaar geleden waren webpagina’s meestal statisch, met een paar afbeeldingen en video’s verspreid. In 2005 maakte het dankzij Ajax het mogelijk om betere, snellere en meer interactieve webapplicaties te maken.

Een webapplicatie, ook wel webapp genoemd, is niets anders dan een computerprogramma dat een webbrowser gebruikt om een specifieke functie uit te voeren. Een webapplicatie is een client-serverprogramma dat bestaat uit een client-side en een server-side.

De gebruiker voert gegevens in via de client-side (front-end), terwijl de server-side (back-end) van de applicatie de informatie opslaat en verwerkt. Zo zijn winkelwagentjes, contentmanagementsystemen en online formulieren typische web apps.

Zowel bedrijven als particulieren ontwikkelen applicaties voor verschillende doeleinden. webgebaseerde applicaties helpen bij het integreren van de op maat gemaakte ervaring van native apps met gemakkelijke toegang via een websitebrowser vanaf elk apparaat.

LinkedIn, MailChimp of zelfs Facebook hebben bijvoorbeeld webapps die meeslepende en op maat gemaakte ervaringen bieden, zoals de native app rechtstreeks vanuit de browser. Daarom wint de ontwikkeling van webapplicaties aan populariteit in bijna alle sectoren, waaronder het bankwezen, e-commerce, onderwijs, gezondheidszorg en meer.

asp.net

Hoe werkt een webapplicatie?

Webgebaseerde applicaties zijn toegankelijk via een netwerk en hoeven niet te worden gedownload. In plaats daarvan hebben gebruikers toegang tot web apps via browsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera of Safari.

Een webapp is opgebouwd rond drie componenten: een webserver, een applicatieserver en een database. De webserver beheert verzoeken van de cliënt, de applicatieserver verwerkt verzoeken en de database slaat de informatie op.

Webapps worden over het algemeen gecodeerd met JavaScript, HTML5 of Cascading Style Sheets (CSS) voor de cliënt-side programmering (front-end). ASP.NET, PHP, Java en Ruby worden vaak gebruikt voor programmeren op de server.

Wat is webapplicatie-ontwikkeling?

Webapplicatie-ontwikkeling verwijst naar het proces van het gebruik van cliënt-side en server-side programmering om een applicatie te ontwikkelen die toegankelijk is via de webbrowser.

Het ontwikkelingsproces van de applicatie begint met; eerst probeert de ontwikkelaar een oplossing te vinden voor een specifiek probleem, en vervolgens ontwerpt hij de webapp door het juiste ontwikkelingskader te kiezen. Vervolgens test de ontwikkelaar de oplossing en implementeert uiteindelijk de web app.

webapplicatie

Soorten webapplicaties

Nu we de verschillende aspecten van apps hebben behandeld, gaan we dieper in op de verschillende categorieën applicaties. Webapps worden geclassificeerd op basis van hun functionaliteiten, tools en technologieën. Hieronder een paar voorbeelden. van Webapps:

 • Statische webapplicatie.
 • Dynamische webapplicatie.
 • e-commerce webapplicatie.
 • CMS webapps.
 • Portaal webapplicatie.
 • Applicatie met één pagina.
 • Toepassing met meerdere pagina’s.
 • Rijke internet webapplicaties.
 • Progressieve webapps.

Statische webapplicatie

Bij een statische app is er geen interactie tussen de gebruiker en de server. Het geeft de inhoud direct weer aan de browser van de eindgebruiker zonder gegevens van de server op te halen.

Statische web apps worden gebouwd met behulp van eenvoudige HTML, CSS en JavaScript om relevante inhoud weer te geven. In sommige gevallen worden ook GIF’s, video’s en animaties gebruikt om bezoekers aan te trekken en te boeien. Statische web apps zijn vrij eenvoudig en gemakkelijk te beheren.

Een bedrijfswebsite of de portfoliowebsite van een persoon zijn voorbeelden van statische applicaties.

computer

Web app versus websites

Webapplicaties zijn inderdaad websites. Gebruikers hebben toegang tot beide via webbrowsers en beide hebben toegang tot internet nodig. Het lijkt misschien dat er geen verschil tussen hen is. De scheidslijn tussen een website en een app is echter vaag.

Het ontwikkelen van apps verschilt wezenlijk van het ontwikkelen van websites. Hier is een vereenvoudigd overzicht van de verschillen tussen een website en een applicatie.

Web apps versus mobiele apps

Hoewel apps en mobiele apps in veel opzichten vergelijkbaar zijn, zijn beide in veel opzichten verschillend. Mobiele apps zijn exclusief gemaakt voor mobiele gadgets en zijn geschikt voor Android, iOS en platformonafhankelijke besturingssystemen.

Meestal zijn mobiele apps mobile-first, wat betekent dat ze effectief werken op smartphones, tablets of andere draagbare mobiele apparaten. De meeste mobiele apps werken ook offline. Voorbeelden zijn: Google Maps, Amazon Kindle, Uber, etc.

Aan de andere kant werken apps alleen met internetverbinding. Een applicatie werkt in realtime in een webbrowser met CPU-bronnen. Met voldoende interne opslag kunnen mobiele apps worden gedownload via de app store of play store.

Voordelen van de ontwikkeling van applicaties

Webgebaseerde applicaties bieden tal van voordelen voor bedrijven en gebruikers.

Snelheid en kosten

De ontwikkeling van apps is sneller en voordeliger dan het bouwen van native apps. Daarom, als het primaire doel is om de time-to-market te versnellen, is de ontwikkeling van applicaties de beste keuze voor bedrijven.

mobiel

Platformonafhankelijke mogelijkheden

Apps zijn geprogrammeerd om op elk besturingssysteem te draaien. Vanwege hun platformonafhankelijke mogelijkheden kunnen applicaties zich goed aanpassen aan Android-, iOS-, Mac OS- en Windows-telefoons.

Bovendien helpt het reactievermogen van het apparaat van webapplicaties om OS-afhankelijkheden weg te nemen.

Browser compatibiliteit

Een webtoepassing wordt uitgevoerd in de browser van het apparaat met behulp van een toegankelijke URL. Moderne webapplicaties zijn compatibel met alle browsers, zoals Google Chrome, Internet Explorer, Firefox en Bing. Daarom vormen uitdagingen op het gebied van softwarecompatibiliteit nooit een obstakel.

Lagere bedrijfskosten

De ontwikkeling van applicaties is een geweldige manier om de bedrijfskosten te verlagen. Het drijft om onnodige uitgaven zoals hardware aankopen, frequente apparaat updates en onderhoud van talloze systemen te elimineren.

Maatwerk webapplicatie

De ontwikkeling van apps op maat biedt verschillende voordelen, zoals op maat gemaakte functies voor de gebruikers. Deze applicaties zijn eenvoudig toegankelijk via browsers met een stabiele internetverbinding.

Op maat gemaakte apps helpen onnodige kosten te besparen en tijd te besparen, omdat alleen de vereiste functies hoeven te worden ontwikkeld. Een op maat gemaakte applicatie kan de naamsbekendheid van uw bedrijf aanzienlijk verbeteren, uw merkideologie communiceren en u helpen een concurrentievoordeel te behalen in de gekozen doelmarkt.

Security

Uitgebreide beveiliging

Applicaties worden doorgaans ingezet op dedicated servers, die constant worden gecontroleerd en beheerd door ervaren serverbeheerders. Dit is effectiever dan het bewaken van honderden of zelfs duizenden client computers, zoals bij desktoptoepassingen.

Bovendien zorgt het voor een strengere beveiliging en identificeert het mogelijke inbreuken die zouden kunnen wegglippen.

Geen downloads

Apps hoeven niet te worden gedownload uit app winkels zoals Apple’s App Store of Google Play. Dit helpt geld te besparen, aangezien een directe link via een web app gratis is.

SQL server

ontwikkeling van web apps

De volgende web ontwikkelingstechnologieën maken het mogelijk om goed presterende, snelle en geavanceerde apps te creëren:

 • Databasetechnologieën.
 • Programmeren aan de cliëntzijde.
 • Server-side programmering.

Door zijn multifunctionaliteit is Microsoft SQL Server een van de meest geprefereerde databases die wordt gebruikt voor de ontwikkeling van webapps.

Andere populaire databasetechnologieën zijn Oracle Database, PostgreSQL en Microsoft Access.

Meer over databases verderop in dit artikel.

Ontwikkelingsproces voor apps

Of u nu besluit om uw webapp in eigen huis te ontwikkelen of uit te besteden aan een bedrijf als ConsultWeb, uw project zal succesvoller zijn als u het proces van de ontwikkeling van webapps van tevoren begrijpt.

Het aantal stappen in het ontwikkelingsproces van apps kan variëren.

informatie verzamelen

Data analysis

De eerste stap is het definiëren van het probleem dat u wilt oplossen met een applicatie en het verzamelen van alle relevante informatie die nodig is voor app ontwikkeling.

Een goed gedefinieerd probleem geeft een uitstekende voorsprong aan het project en helpt u bij het vinden van de beste oplossing. Verduidelijk vervolgens het doel en de einddoelen van de applicatie.

Tijdens de planningsfase gaan de ontwikkelaars aan de slag om de volgende vragen te beantwoorden:

 • Welke app wil je bouwen?
 • Welke kenmerken en functies moet het bevatten?
 • Wat is de doelgroep van uw product?

Validatie en implementatie van de ontwikkeling van web apps

Zodra uw app is ontwikkeld en klaar is om te worden gelanceerd, is het van cruciaal belang om tests uit te voeren om ervoor te zorgen dat de applicatie correct functioneert voordat deze wordt geïmplementeerd. Bug fixing alleen is niet voldoende. Testen is daarom essentieel voor de ontwikkeling van apps.

Na voltooiing van het kwaliteitsborgingsproces is uw app klaar voor lancering. Alle nieuwe functies, wijzigingen en verbeteringen aan de geïmplementeerde applicatie worden geïmplementeerd op basis van de feedback van de gebruiker.

Big data

Kosten van ontwikkeling van apps

De kosten van een gecompliceerd en op maat gemaakt ontwikkelproces voor webapps zouden opnieuw verschillen van vooraf gedefinieerde, verpakte en algemene applicaties.

Stel dat de app bijvoorbeeld de ontwikkeling van API’s en plug-ins of complexe technische stacks, afzonderlijke UX/UI-elementen, ontwikkeling van merkidentiteit, enz. vereist. In dat geval zullen de prijzen omhoog gaan omdat de voordelen enorm zijn.

Talrijke factoren zijn van invloed op de kosten van de ontwikkeling van apps. Omdat geen twee apps hetzelfde zijn, varieert de prijs op basis van:

 • Kenmerken en functionaliteit van de webapplicatie.
 • Complexiteit van de applicatie.
 • Fasegewijs ontwikkelplan.
 • Grootte ontwikkelteam.
 • Platforms geselecteerd om de app te ontwikkelen.
 • Technologiestapel geselecteerd.
 • Geschatte projecttijdslijnen.

Wat kan een app voor uw bedrijf betekenen?

Aangezien internet voor de meeste moderne bedrijven gemeengoed is, zijn webapps een essentieel hulpmiddel voor een betere groei van hun marktaandeel. Als u uw bedrijf of zaak onder de aandacht van de juiste gebruikers moet brengen, is het geheim online te vinden met een creatieve en boeiende applicatie.

Webapplicaties zijn van het allergrootste belang dan officiële websites als het gaat om het behalen van zakelijke doelen en het genereren van winst. Laten we de verschillende gebieden uitleggen waarop een webapp uw bedrijf kan helpen.

Data Visualization

Eerste punt van betrokkenheid

Een app is het eerste toegangspunt tot uw bedrijf en merk voor uw klanten. Uw app is de plaats die weerspiegelt wat u doet, uw diensten, producten en uw reputatie.

U kunt zich onderscheiden van uw concurrenten door een app te hebben die er interessant uitziet en kwaliteitsinformatie duidelijk communiceert naar uw klanten. Daarom is het verstandig om een professioneel ontwikkelingsbedrijf voor web applicaties in te huren om uw visie te begrijpen en de applicatie dienovereenkomstig vorm te geven.

Een bedrijf of bedrijf zonder app of website kan de legitimiteit van het bedrijf in twijfel trekken. Het hebben van een app is dus een kans om een geweldige eerste indruk op te bouwen en mensen de zekerheid te geven dat u een echt bedrijf bent.

Inleiding tot aangepaste databasesystemen

Moderne bedrijven vertrouwen op databasesystemen om informatie op te slaan en toegankelijk te maken voor de juiste mensen in de hele organisatie.

Databasesystemen bieden organisaties een centrale opslagplaats van informatie die gemakkelijk kan worden doorzocht of gebruikt om rapporten te genereren. Er wordt een enorm aantal technologieën gebruikt om databasesystemen te implementeren van Access tot servergebaseerde systemen zoals SQL Server.

Maatwerk software

MS Access is vaak het startpunt voor veel databasesystemen in kleinere bedrijven of werkgroepen binnen grotere organisaties en het kan goed werken voor kleinere systemen. Maar Access is niet echt geschikt voor situaties waarin de gegevens erg belangrijk zijn, of waar ze via internet moeten worden gedeeld.

Servergebaseerde databasesystemen zoals MS SQL Server gebruiken een speciale server om de database op te slaan. Dit maakt het hele systeem sneller en biedt effectieve bescherming tegen gegevenscorruptie, omdat de gegevens eenvoudig redundant kunnen worden gemaakt en er een back-up van kunnen worden gemaakt.

Hoewel de databaseserversoftware de kern van het systeem vormt, heeft het ontwerpproces van een nieuw databasesysteem meer te maken met het begrijpen van de vereisten en het vervolgens maken van de formulieren en rapporten die nodig zijn om de gegevens in te voeren en op te halen.

Wij hebben alle vaardigheden die nodig zijn om een op maat gemaakt databasesysteem voor uw organisatie te leveren:

 • We kunnen een webgebaseerde applicatie maken, zodat de formulieren en rapporten via uw internetbrowser worden afgeleverd en toegankelijk zijn voor elke groep of gebruiker die u kiest.
database

Waarom een databaseserver gebruiken?

Veel kleinere organisaties zijn gewend aan de manier waarop Access werkt: het databasebestand (een MDB) wordt op een gedeelde schijf geplaatst en alle gebruikers hebben er toegang toe via Access-formulieren en -rapporten.

Ter vergelijking: de servergebaseerde aanpak lijkt complex en heeft over het algemeen ondersteuning nodig van de IT-afdeling. Als gevolg hiervan wordt ons vaak gevraagd welke voordelen het gebruik van een server precies met zich meebrengt.

Er zijn drie hoofdredenen waarom servergebaseerde databasesystemen beter zijn dan de gedeelde bestandsbenadering:

Gegevensintegriteit – Systemen zoals Access bieden relatief weinig bescherming voor de gegevens. Als een van de programma’s die naar de Access-database schrijft crasht of op het verkeerde moment wordt uitgeschakeld, kan het Access-bestand beschadigd zijn.

Ter vergelijking: servergebaseerde databasesystemen hebben ingebouwde bescherming tegen dergelijke corruptie – het is ingebouwd in het ontwerp van de database.

Prestaties – Databases met gedeelde bestanden zijn veel langzamer dan servergebaseerde systemen, omdat elke gebruiker het hele gegevensbestand rechtstreeks via het LAN leest. Met een servergebaseerd systeem stuurt het programma van de gebruiker een vraag naar de server, die vervolgens het antwoord berekent en retourneert in plaats van grote hoeveelheden gegevens over het netwerk te duwen.

Onderhoudsgemak – Systemen zoals Access zijn simpelweg niet ontworpen voor grotere projecten – en het onderhoud van Access DB’s kan erg tijdrovend zijn. Naarmate er meer vereisten worden toegevoegd aan de op Access gebaseerde oplossing, wordt de complexiteit steeds moeilijker te volgen en te onderhouden.

Bovendien kunnen Access-ontwikkelaars hun eigen oplossing voor een algemeen opgelost probleem implementeren, terwijl ze een standaardoplossing in SQL hadden kunnen gebruiken.

Het wordt daarom gemakkelijker om nieuwe ontwikkelaars te trainen in de op SQL gebaseerde oplossing, aangezien ze alleen het ontwerp van de databases hoeven te leren in plaats van het ontwerp naast eventuele eigenaardigheden die voortkomen uit aangepaste toegangscode.

Wij geven we de voorkeur aan MS SQL Server en we raden dit aan vanwege het gemak van configuratie en foutopsporing dankzij de meegeleverde tools, met name SQL Server Management Studio.

Wij hebben alle vaardigheden die nodig zijn om een op maat gemaakt databasesysteem voor uw organisatie te leveren.

webapp

Waarom uw web applicatie Laten ontwikkelen Door ConsultWeb

De ontwikkeling van webgebaseerde applicaties is een must voor uw organisatie om in de toekomst meer klanten te bereiken. ConsultWeb biedt een breed scala aan softwareontwikkelingsdiensten, van softwareaanpassing tot het bouwen van web-, mobiele, bedrijfs- en cloudapplicaties in verschillende sectoren.

ConsultWeb is een high-end softwareontwikkelingsbedrijf dat kleine en grote bedrijven over de hele wereld helpt met innovatieve oplossingen op maat. We helpen uw merk op te bouwen, uw merkidentiteit te vergroten, uw producten en diensten te promoten en u te helpen een concurrentievoordeel te behalen.

Onze diensten voor de ontwikkeling van apps zijn specifiek ontworpen om u te helpen uw doelen te bereiken, rekening houdend met uw bedrijfsinfrastructuur en de belangrijkste facetten van uw branche.

Betaal niet voor overbodige functies

Als klant heb je uitgebreide controle over hoeveel je app op maat kost. U beslist welke functies u wilt opnemen en welke niet. Dit zorgt er niet alleen voor dat u niet betaalt voor ongebruikte opties, maar maakt de toepassing ook overzichtelijker.

Hoe u SEO teksten schrijft

Kijk ook bij: WordPress maatwerk of thema website